top of page

GASHAARDEN

OPEN OF GESLOTEN VERBRANDING

HET MILIEUVRIENDELIJK ALTERNATIEF

Voor wie het gezeul met hout of kolen beu is, bestaat er een mooi en milieuvriendelijk alternatief: gas (aardgas of propaangas). 

GESLOTEN VERBRANDING

Gashaarden met "gesloten verbranding" nemen de lucht die zij nodig hebben om te branden rechtstreeks van buiten, meestal via een concentrisch rookkanaal. Dit is een buis voor afvoer van de rookgassen met rondom een tweede buis voor de aanvoer van verse lucht. De ruimte waar de haard staat heeft dus geen afzonderlijke verluchting nodig. Het tweede voordeel is dat dergelijke haarden ook kunnen werken met een afvoer via de buitengevel. Tenslotte hebben deze gesloten gashaarden een vrij hoog vermogen en een behoorlijk rendement. 

 

Het gebruiksgemak is groot, ze zijn eenvoudig en snel aan te zetten en leveren onmiddellijk warmte en een prachtig brandend vlambeeld. Gashaarden zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, modern en klassiek. Met keramische houtblokken, imitatiekolen, keitjes, ... 

 

Onze topmerken op het gebied van gas zijn Bellfires, Kal-Fire, Wellstraler, Dru, Faber, Trimline Fires.

OPEN VERBRANDING

Gasgestookte haarden met een open verbrandingssysteem nemen de zuurstof die nodig is uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Het is dan ook belangrijk die ruimte goed te verluchten, niet alleen voor een goede werking van de haard, maar ook om te voldoen aan de opgelegde normen.

 

De rookgassen worden afgevoerd via een klassiek rookkanaal d.w.z. een loodrechte aansluiting, recht verloop tot bovendaks en uitmondend boven het hoogste punt van de woning.

 

Volledig open gashaarden, zonder glas zijn zuiver sfeerhaarden met een slecht rendement. Daarom wordt dit soort haarden niet meer nieuw geïnstalleerd.

 

Gascassettes en gaskachels met open verbranding worden enkel nog geplaatst ter vervanging van bestaande toestellen en daar waar het technisch onmogelijk is met gesloten verbranding te werken. De keuze hierin wordt dan ook steeds beperkter.

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?

Inspiratie
bottom of page